Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Március 1-én Budapestről indul el a Hiventures Állami Kockázati Tőkealap-kezelő startup-roadshow. A fővárosi eseményen egy Demo day keretén belül bemutatkoznak a már eddig támogatott startup befektetések, valamint ismertetik a Társaság új befektetési programjai is.

A Startup Campus névre keresztelt inkubációs program, az egyetemeken, főiskolákon kitalált ötletek, innovatív elképzelések piacra lépését ösztönzi. Tavaly a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal már indított egy hasonló kezdeményezést, amelyben négy városban mutatkozott be. Az akkori eseményeken kétezer fiatal száznyolcvan vállalkozói projektjét mutatták be.

Idén a Hiventures együttműködésével hat városban (Budapesten, Győrött, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Londonban várják a kezdő vállalkozók, fiatalok üzleti potenciállal bíró innovatív ötleteit. A fővárosi esemény a jövő héten, március 1-én lesz Mosaikban, a Pannónia u. 32. szám alatt. A projektbemutatók után a résztvevők a társaság szakembereivel személyesen is egyeztethetnek a különböző finanszírozási formákról. Az eseménysorozat szakmai együttműködő partnere az MFB és az Enterprise Hungary. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Azt hogy a startupokban még mindig komoly lehetőséget látnak a befektetők, bizonyítják az olyan közel múltban született döntések, mint a Scania elhatározása, hogy innovatív vállalkozások számára hoz létre befektetői alapot. De Európában is egyre nagyobb szerepet kapnak az ilyen gyors növekedési potenciállal rendelkező cégek: nem rég Budapestre költözött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet oktatási és tudományos központja.