Súlyos biztonsági hibát találtak routereknél - ezeket jobb, ha lecseréli

Több korosodó D-Link routernél is aggasztó hibára bukkantak kiberbiztonsági szakemberek, ám az eszközök lejárt támogatása miatt a gyártó nem tervezi javítani azokat.
Szabó Zsuzsanna, 2019. október 17. csütörtök, 08:32
Fotó: Shutterstock - Képünk illusztráció

Egy sor D-Link router cseréje figyelmeztetnek a Fortinet FortiGuard Labs szakértői, de a készülékek gyártója is ugyanezt javasolja, mivel az érintett eszközökön talált biztonsági réshez valószínűleg a későbbiekben sem érkezik javítás - derül ki a probléma okát firtató blogbjegyzésből a hvg.hu szerint.

A Fortinet idén szeptemberben súlyos sérülékenységre bukkant a D-Link DIR-655, DIR-866L, DIR-652 és DHP-1565 típusú, Magyarországon is forgalmazott termékeinél, amely lehetővé teszi, hogy távoli parancsbefecskendezéssel az eszközök a támadók kedve szerint működjenek. A hiba miatt az eszközhöz tartozó azonosítók sincsenek biztonságban, így az érintett routerek fölötti kontroll bármikor átvehető. A Fortinet már korábban figyelmeztette a gyártót a sérülékenységre, de arról csak a napokban jelent meg tájékoztatás.

A nagyobb gond, hogy a készülékek a koruknál fogva már kiesnek a hivatalos támogatási időszakból, a vállalat ezért nem tervezi frissíteni azokat - írta a ZDNet.

Azt, hogy hány felhasználót érint a probléma, a hvg.hu szerint nem ismert, a gyártó nem közölte.

HOZZÁSZÓLÁSOK