Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone Főállású Angyal Pályázatra 2019-ben egy helyett két nyertest választott ki a telekommunikációs cég: Tóth-Berhát Katalin és Trexler Erik projektjének fókuszában az ismeretterjesztés mellett a segítségnyújtás és a közjó szolgálata áll a mobiltechnológia lehetőségeinek felhasználásával.

Tóth-Berhát Katalin az endometriózissal küzdő nők támogatását és a betegség széles körű megismertetését tűzte ki tevékenysége céljául. Az endometriózissal hazánkban több mint 200 ezer nő küzd, mégis kevesen tudnak a betegség létezéséről. Az endometriózis a meddőség egyik vezető oka, a megkésett diagnózis a női szervek roncsolódása mellett más szervek károsodását is eredményezheti. Tóth-Berhát Katalin személyes érintettsége okán kezdett el foglalkozni a betegséggel és döntött úgy, hogy szeretne a hasonló helyzetben lévő nőkön segíteni.

Több évnyi küzdelem után a saját példámon tapasztaltam meg, hogy az endometriózis korai felismerése mennyire fontos. Főállású Angyalként szeretnék tenni azért, hogy a fiatal nők tisztában legyenek a betegséggel, ne tartson évekig, amíg felismerik és megfelelő ellátásban részesüljenek. Így elkerülhetőek a súlyos, életminőséget romboló műtétek és a meddőség

- mondta. Katalin egy új, speciális mobilalkalmazás népszerűsítésével szeretné elérni, hogy az érintett nők korai stádiumban felismerjék az endometriózist. Az alkalmazás egy komplex menstruációs naptár, amely az alapvető funkciókon kívül a ciklus során észlelt tüneteket elemzi. Ha a tünetek valamilyen női betegségre utalnak, jelez a felhasználónak. Az applikáció bevezetése mellett ismeretterjesztő előadásokkal, anyagokkal és kommunikációs kampánnyal is szeretné felhívni a figyelmet a betegségre.

Katalint munkája során a Vodafone Alapítvány mellett az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítványt támogatja szakmailag, velük szoros együttműködésben végzi tevékenységét - derül ki a Vodafone Magyarország közleményéből.

Mozgáskorlátozottként a fogyatékkal élőkért

A Vodafone pályázatának másik nyertese Trexler Erik, aki születése óta mozgáskorlátozottként él. Erik Főállású Angyalként szeretné megmutatni, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérült személyek mindennapjait, kommunikációját.

Programja részeként Erik olyan alkalmazást fejleszt, amely segíti az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők kommunikációját. Az alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek. Az év során Főállású Angyalként motivációs beszédek, érzékenyítő előadások és tréningek tartásával - online, Skype segítségével is -, blog indításával közelebb hozza egymáshoz a sérült embereket és a többségi társadalmat.

Az, hogy valaki fogyatékkal él, nem jelenti azt, hogy nem tud boldog, sikeres életet élni. Az informatikai segítség mellett Főállású Angyalként ezt a szemléletet szeretném átadni a sérült gyerekeknek

- mondta Trexler Erik, aki a Bliss Alapítvánnyal szoros együttműködésben dolgozik majd Főállású Angyalként. Az alapítvány adománygyűjtő kampányaiban is segítséget nyújt informatikai oldalról: a szervezet weboldalának újraszerkesztésével lehetővé teszi az azonnali adományozás lehetőségét mobileszközökön keresztül.

Idén négy angyal ténykedik

A Vodafone Alapítvány a most kihirdetett Főállású Angyalok mellett korábban két további Főállású Angyalt is felkért: egy Digitális Kórházi Angyalt és egy Digitális Iskola Angyalt, így 2019-ben összesen négy Főállású Angyal áll munkába.

A Digitális Kórházi Angyal feladata tartós kórházi ellátásra szoruló gyermekek digitális eszközökkel való oktatása. A tisztséget 2019-ben Fábián Sára tölti be, aki az általa alapított Amigos a gyerekekért szervezettel karöltve végzi ezt a tevékenységet.

A Digitális Iskola Angyal Váczi Dorottya digitálispedagógia-szakértő lett, aki a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő tanárok digitális edukációjához járul hozzá.

Kik a Főállású Angyalok?

A Főállású Angyal kezdeményezés a Vodafone Alapítvány legismertebb és legnépszerűbb társadalmi projektje. Az alapítvány a kezdeményezés keretében immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági projektek megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot. A nyertes jelentkező főállásban, versenyképes fizetésért dolgozhat a közjót szolgáló projektjén.