Színre lépett az eltűnt magyar milliárdos - sikercéghez igazolt

Stratégiai tanácsadóként és befektetőként csatlakozik Anka Márton (képünkön), a LogMeIn társalapítója a svájci-magyar it-cég, a Tresorit befektetői bizottságához. Anka technológiai tudásával és üzleti tapasztalatával segíti a Tresoritot a további növekedésben és új, titkosító platformjának sikeres piaci bevezetésében - értesült a Forbes.
K. Kiss Gergely, 2017. április 27. csütörtök, 11:53
Fotó: Napi.hu

"Örülünk neki, hogy Anka Márton ezentúl befektetőként és tanácsadóként vesz részt a Tresorit munkájában. Technológiai szakértelmével és a nagyvállalati szoftverpiacon szerzett üzleti tapasztalataival két területen nyújt majd fontos stratégiai támogatást: a Tresorit pozíciójának megerősítésében a vállalati felhőtitkosítás piacán, illetve új termékünk, a ZeroKit sikeressé tételében" - idézi a lap Lám Istvánt, a Tresorit egyik alapítóját és ügyvezető igazgatóját.

Társalapítóként és technológiai igazgatóként Anka Márton komoly szerepet játszott abban, hogy a New York-i NASDAQ-on jegyzett LogMeIn mára a világ tíz legfontosabb szoftvervállatainak egyikévé vált. Anka 2013-ban visszalépett a LogMeIn napi szintű irányításától, és megalapította a Caretet, amely egy okos telefonkönyvként működő alkalmazást fejlesztett. (A nyilvánosságot ugyanakkor erősen kerülte, még LogMeIn magyar vezetői sem tudtak róla semmit - a szerk.).

"A Tresorit szabadalmaztatott titkosítására épülő kollaborációs szoftverével a vállalatok biztonságosan tudnak fájlokat megosztani. A kliensoldali, végpontok közötti titkosításra a pénzügyi, egészségügyi és nagyvállalati alkalmazásokban is óriási szükség van" - magyarázta Anka Márton.

A Tresoritot 2011-ben alapították. Az egyetemi kutatásból indult startup üzleti megoldását mára több mint 10 ezer cég, többek között az IT Services - T-Systems és az Erste Bank,használja. Tavaly indították el a ZeroKit titkosító platformot, amely az Apple figyelmét is felkeltette. A Tresorit ma közel hatvan fős cég, a fejlesztői bázis Budapesten található, míg üzleti központja Svájcban van.

HOZZÁSZÓLÁSOK