Támadástól tartanak az oroszok

Aktivizálódott az Oroszország ellen kibertámadásokra készülő külföldi titkosszolgálatok tevékenysége - figyelmeztetett Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára egy Rosztov-na-Donuban megtartott keddi kiberbiztonsági tanácskozáson.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 20. kedd, 13:48
Fotó: Pixabay

"Külföldi titkosszolgálatoknál a számítógépes felderítés skálájának jelentős kiszélesedését észleltük" - mondta Patrusev.

"Szoftverek és műszaki eszközök alkalmazásának olyan, összetett forgatókönyveit dolgozzák ki és alkalmazzák, amelyeknek célja az Oroszországi Föderáció kritikus fontosságú információs infrastruktúrájának informatikai és telekommunikációs hálózatában keringő értesülések megszerzése" - tette hozzá.

Patrusev szerint Oroszországban tavaly több mint félmillió számítógépet tett tönkre a kódoló vírusok három masszív támadása. Egyebek között megfertőződtek a belügyminisztérium, a Rosznyefty olajvállalat és az Evraz bányászati-kohászati vállalat számítógépei. (Hackertámadás érte a téli olimpia szervezőbizottságának szervereit.)

Fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.02.23 01:01

Bianka: Pésznya pro ljúbóv
https://www.youtube.com/watch?v=hJT0GovV3bI

Múzika
https://www.youtube.com/watch?v=CesSdyftWSg
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2018.02.22 09:21

Végre egy jó hír. De ne álljunk meg félúton. Merjünk nagyok lenni és még több gépet megfertőzni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html