Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Facebook blogposztban közölte, hogy az általa létrehozott független ellenőrző bizottsághoz (Oversight Board) továbbítja a kérdést, mi legyen Donald Trump volt amerikai elnök felfüggesztett Facebook- és Instagram fiókjainak sorsa - írja a 24.hu.

A közösségi cég közleménye szerint a döntésük szükséges és helyénvaló volt, de mivel egy rendkívül jelentős ügyről és egy politikusról van szó, ezért fontosnak tartják, hogy a testület is felülvizsgálja a kérdést. Amíg az Oversight Board nem hoz független szakértői döntést arról, hogy fennmaradjon-e a határozatlan időre szóló felfüggesztés, addig értelemszerűen Trump fiókjai továbbra is inaktívak maradnak.

A Facebook posztjában említi a különleges körülményeket: az elnök megítélésük szerint erőszakot szított, melynek következtében a Capitoliumnál kitört lázongásban öt ember életét vesztette, a törvényhozóknak pedig menekülniük kellett a helyszínről.

A Facebook május 6-án jelentette be, hogy független ellenőrző bizottságot (Oversight Board) állít fel elismert szakértőkből, akiknek az a feladata, hogy a közösségi oldalt érintő legfontosabb kérdésekben segítsenek döntést hozni, amelyeket aztán a Facebook is köteles végrehajtani.