A magam részéről a Huaweit pontosan ugyanúgy kezelném, mint bármely más technológiai beszállító céget - jelentette ki Roland Busch, a Siemens AG igazgatótanácsának elnökhelyettese, technológiai igazgató a konszern sajtókonferenciáján.

A Siemens technológiai igazgatója szerint a kiberbiztonsági kockázatok kiküszöbölése érdekében a Huawei esetében is a vonatkozó technológiai szabványok és előírások betartásáról kell gondoskodni - adta hírül az MTI.

Miután a Huawei már "meglehetősen előre jár" a mobil hálózati technológia fejlesztésében, kihagyása lemaradást okozna a szupergyors ötödik generációs mobil hálózati szolgáltató infrastruktúra kiépítésében - fogalmazott a Siemens vezérigazgatói posztja várományosának tekintett technológiai igazgató.

Washington politikai nyomást gyakorol szövetségeseire a Huawei visszaszorítása érdekében az ötödik generációs mobil hálózati fejlesztésekből, mivel állításuk szerint a kínai kormány befolyással rendelkezik a vállalat felett és módjában áll kémkedésre használni annak berendezéseit. Ezzel kapcsolatban Busch azt mondta: bizonyos meghatározott esetekben a törvények az Egyesült Államok kormányának is lehetőséget adnak a távközlési adatforgalomhoz való hozzáféréshez.