Egy korszak vége: visszavonul a Google két alapítója

A Google két milliárdossá vált alapítója, Larry Page és Sergey Brin bejelentette, hogy lemondanak az anyavállalat vezetői pozíciójáról - adta hírül a Euronews.
Domokos László, 2019. december 4. szerda, 12:15
Fotó: Reuters

A friss bejelentés szerint a páros távozik az Alphabet társaság elnöki, illetve vezérigazgatói posztjáról, de az igazgatótanács tagjai maradnak.

Egy blogbejegyzésben azt írták, hogy "az Alphabet stabil, a Google és a többi tagvállalat is hatékonyan működnek önálló cégként, eljött az ideje, hogy egyszerűsítsünk a menedzsmenten."

A Google-t négy éve vezető Sundar Pichai lesz az egész cégbirodalom vezérigazgatója, Page és Brin pedig "szülői tanácsokat" ad majd, ha kell.

A páros 1998-ban indította a keresőóriást. Az Alphabet a Google-n kívül tucatnyi más cég tulajdonosa, például az önvezető autót fejlesztő Waymót is - írta a portál.

A Bloomberg legfrissebb milliárdoslistája szerint Larry Page jelenleg a világ 7. leggazdagabb embere 62,7 milliárd dolláros becsült vagyonnal, míg Sergey Brin a 10. helyen áll 60,9 milliárd dollárral.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.12.04 13:34

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html