Újra lecsapott mobilosok réme

Ismeretlenek újra egzotikus telefonszámokról hívogatják a szlovákiai mobilszolgáltatók ügyfeleit abban bízva, hogy az elért mobilos visszahívja őket. A veszedelem az ott roamingoló magyarokat is fenyegeti.
Barabás Júlia, 2019. augusztus 17. szombat, 12:43
Fotó: Napi.hu

Szlovákiát újra utolérte a mobilosok rémálma: ismeretlen számokról hívogatják őket, hogy aztán a visszahíváson egy csomó pénzt bukjanak - figyelmeztetett a pozsonyi Új Szó.

Az egzotikus számok olyan országokhoz tartoznak, amelyekbe drágább a nemzetközi hívás - a csalók célja mind bizonnyal az, hogy részesedést szerezzenek az átkapcsolási díjból, hasonlóan az emelt díjas számokkal folytatott hívásokhoz.

Emellett arra is jók az ilyen hívások, hogy kiderítsék, melyek az aktív telefonszámok, majd ezt az adatbázist később továbbértékesítsék. A szolgáltatók nem tudják az ilyen hívásokat megakadályozni, csak akkor, ha az ügyfelek jelzik, hogy gyanús számokról keresték őket.

Az egyik szolgáltató a bejelentések nyomán azerbajdzsáni, a másik tunéziai, azerbajdzsáni, mauritániai és tanzániai telefonszámokat blokkolt.

HOZZÁSZÓLÁSOK