Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Javában zajlik a külsősök bevonásával végzett szoftvertesztelési folyamata annak a jelentős szoftverkiadásnak, mely belátható időn belül (hogy pontosan mikor, az egyelőre még kérdéses) megérkezhet a Magyar Telekom IPTV-s platformjának tavaly bevezetett új, androidos beltéri egységeire - olvasható a portálon.

Az új végberendezések éppen egy évvel ezelőtt kerülhettek először a végfelhasználókhoz, kifejezetten azzal a céllal, hogy a mostanra kiöregedett, előző generációs beltéri egységeket leváltsa.

Az új szoftverkiadás középpontjában egy teljesen megújult felhasználói interfész áll, melyet kifejezetten a DT-csoport igényei szerint alakítottak ki és a későbbiekben több leányvállalatnál is elindul a tömeges bevezetése. Az új felület a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyez a tartalomajánló rendszerekre, igaz, egyelőre továbbra is csak a Telekom lineáris vagy on-demand kínálatában szereplő tartalmak szerepelnek majd az alkalmazás nyitóoldalán.

Az új szoftver emellett egyszerűbbé teszi majd a bejelentkezést az eszközre azzal, hogy a platform használatához nem kell többé telekom-fiók adatokat megadni, illetve a rendszer indulását követően nem jelenik meg többé automatikusan a főmenü, mely a Telekomhoz érkezett visszajelzések alapján zavarta a felhasználók jelentős részét.

Komoly hiányosságot pótol emellett a cég a csatornák egyéni sorrendbe rendezhetőségével, mely szintén a frissítés részét képezi majd - az új szoftverkiadással együtt ugyanakkor egyelőre nem érkezik Chromecast-támogatás a platformra, emellett a Netflix és a Telekom megegyezésének hiányában a világ legnagyobb SVOD-szolgáltatójának applikációja továbbra sem lesz telepíthető az androidos eszközökre.