Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A menedzselt tűzfal szolgáltatást a cég a 4iG-vel közösen kínálja majd, amely már évek óta jelent van ezen a piacon. Egy szolgáltatásnak számos előnye van ahhoz képest, mintha egy vállalat saját körben oldaná meg informatikai rendszereinek védelmét - mondta Regyep György, a 4iG IT biztonsági szakértője.

Elmondása szerint sok magyarországi cég elavult tűzfalakkal rendelkezik, nincsenek is pontosan tisztában azzal, hogy milyen támadásokkal kell szembenézzenek. A fenyegetések száma ráadásul a koronavírus-járvány idején megnőtt.

Optikai internet

A Telenor másik bejelentése, hogy októberben elindítják optikai vezetékes internet-szolgáltatásukat, szintén a vállalati szektor számára.

Ehhez a Magyar Telekom hálózatát használják majd

- mondta Lenti Orsolya, a Telenor üzleti szegmens marketing osztályvezetője. Ez azért jó a cég számára, mert így saját ügyfélkört tudnak építeni, illetve bővebb szolgáltatáscsomagot kínálhatnak számukra.

Ehhez kiegészítő szolgáltatásként fix IP-címet, illetve úgynevezett mesh routert is kínálnak. Ez gyakorlatilag egy router-rendszer, ami azoknak érheti meg, ahol sokan csatlakoznak a hálózathoz vagy az irodájuk elrendezése miatt félő, hogy egy eszközzel nem mindenhol lenne megfelelő az internet sebessége.

A lakossági net már korábban elindult

A Telenor szeptember elején jelentette be, hogy új frekvenciáinak felhasználásával vezeték nélküli háztartási internetet indít el. Az OtthonNet szeptember 14-től rendelhető meg 5000 forinttól kezdődő havidíjért hűségszerződéses és anélküli konstrukcióban egyaránt. A tarifához két különböző típusú asztali router közül választhatnak az ügyfelek.