Ladislav Bartonicek azután vette át a cég vezetését, hogy Petr Kellner, a régió egyik leggazdagabb vállalkozója március végén helikopter-balesetben életét vesztette. Kellner kerülte a médiaszerepléseket, ezért érdekes, hogy utóda szinte azonnal szakított ezzel a hagyománnyal. A HWSW értékelése szerint ezzel szeretné megnyugtatni a befektetőket és a dolgozókat, hogy a cégcsoport Kellner nélkül ha nehezebben is, de tovább üzemel és bővíti portfólióját.

"Nagy üzleti lehetőséget látunk a távközlési infrastruktúrában. Növekvő piacról van szó, az iparág nagyon stabil, és ennek fényében minden lépésünknek az a célja, hogy bővüljünk ezen a területen" - mondta, amelyből arra lehet következtetni, hogy a Telenor eladása nincs napirenden.

Pár napja  Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója azt mondta a Portfóliónak, hogy a Digi megvásárlása csak a kezdet, így sokan gondolhatták azt, hogy a Telenor megvételére utalt.

Korábban a kontra érvek közt elhangzott az is, hogy Kellner egyben vette meg a Telenortól a kelet-európai csomagot, és nem kívánja külön-külön értékesíteni a leányvállalatokat, ám a vállalkozó 2019-ben mégis eladta a Telenor Magyarországban képviselt üzletrészének 25 százalékát a magyar állam tulajdonában lévő Antenna Hungáriának.