Január közepén jelentek meg az első hírek arról, hogy vételi ajánlat érkezett a Telenor közép-kelet-európai csomagjára. A lehetséges vevők között felmerült a Mészáros Lőrinchez köthető Konzum-csoport, valamint beszéltek egy amerikai jelöltről is. A Konzum indikatív vételi ajánlatot tett a Telenor magyarországi érdekeltségére. Jászai Gellért, a Konzum elnöke a Portfoliónak azt mondta, a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik.

Szerb lapértesülések szerint egy cseh befektetési csoport, a PPF is érdeklődik a Telenor bolgár, montenegrói, szerb és magyar érdekeltségei iránt - írja a Portfolio, amely szerint a PPF-csoport nem kommentálta a hírt.

A PPF Csoport 35 milliárd eurónyi eszközt kezel. Sok területen jelen van: érdekeltségekkel rendelkezik bankokban, pénzügyi cégekben, távközlési vállalatokban, biotechnológiai társaságokban, biztosítókban, ingatlancégekben és mezőgazdasági vállalatokban is.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.