Az újabb Teslákban már fizetni kell az internetért

A Tesla a kezdetektől, 2012-től ingyenesen biztosítja az autókban a mobilinternet-kapcsolatot. Ennek most vége, de csak az újabb autók ügyfeleinek - írja a villanyautósok.hu.
Szász Péter, 2019. december 8. vasárnap, 16:47
Fotó: Reuters

A Tesla két mobilinternetes csomagot kínál a vásárlóinak:

  • Az ingyenes Standard Connectivity csomag esetén a mobilinternet csak alap térképet és navigációt, valamint a legfontosabb biztonsági frissítések érhetők el az autóba épített sim-kártyán keresztül. A zene- és médialejátszás csak Bluetooth kapcsolattal, az OTA szoftverfrissítések pedig csak Wi-Fi hálózaton keresztül hajthatók végre.
  • A Premium Connectivity csomagban a navigáció tartalmazza a műholdképes térképeket, élő forgalom megjelenítéssel, zene- és médialejátszást az autó saját internet kapcsolatával, az internet böngésző használatát (Model S és Model X esetén), valamint az Over-the-Air szoftverfrissítések egyaránt letölthetők a mobilinternet kapcsolaton és Wi-Fi kapcsolaton keresztül - olvasható a portálon.

Minden 2018 június 30 előtt vásárolt Tesla Model S és Model X, valamint Premium Interior csomaggal rendelt Model 3 az autó teljes élettartamára továbbra is ingyenesen használhatja a Premium Connectivity csomagot, tehát a Model 3 alapváltozata kivételével minden másfél évnél idősebb Tesla jogosult marad a korlátlan, ingyenes mobilnetre. A 2018 július 1.-ét követően megrendelt autók tulajdonosait ezen a héten értesítették a fizetős Premium csomag bevezetéséről, azonban kaptak még egy ajándék hónapot, így 2020 január 7-től már csak a Standard csomagra jogosultak ingyenesen. Természetesen előfizethetnek a Premium Connectivity csomagra, melynek havidíja 9,99 dollár lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK