Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ByteDance, a TikTok és a közelmúltban elért újabb szerencsejáték-sikerek mögött álló anyavállalat azért vizsgálja a chipek tervezését saját felhasználásra, speciális területeken, mert nem talált olyan beszállítókat, amelyek meg tudtak volna felelni az igényeinek - mondta a CNBC-nek a cég szóvivője.

A chipeket a ByteDance videoplatformokhoz, az információs és szórakoztató alkalmazásokhoz kapcsolódó eszközökhöz fogják testre szabni - tette hozzá a szóvivő.

A ByteDance nem fog chipeket gyártani más vállalatok számára történő értékesítésre.

Az egyedi tervezésű chipek lehetőséget nyújtanak arra, hogy ahelyett, hogy egy másik cégtől vásárolnának egy-egy készletről kapható terméket, olyan alkatrészeket készítsenek, amelyekre a vállalkozásuknak szüksége van.

A kínai cégeknek azonban még mindig szükségük van szerződéses chipgyártókra, általában külföldi cégekre, hogy ténylegesen legyártassák az alkatrészeket. Ez hasonló ahhoz, amit az Apple az iPhone-ok esetében tesz.

Eközben a félvezetők - amelyek az okostelefonoktól kezdve az autókig mindenbe belekerülnek - az Egyesült Államok és Kína közötti szélesebb körű technológiai háború egyik fő csataterének számítanak.

Kína évek óta nagy összegeket fektetett be hazai chipiparának fellendítésébe, de nehezen tudott felzárkózni amerikai és ázsiai riválisaihoz. A közelmúltban Peking fokozta az önellátásra irányuló törekvéseit a félvezetők terén, de még mindig nagymértékben támaszkodik a külföldi technológiára.