Új kérője van a kínai közösségi média óriásának

Beszállt egy új vevő a TikTok megvételéért zajló versenybe. A Microsoft mellett már az Oracle is ajánlattevőnek tekinthető a leginkább fiatalok körében népszerű videómegosztóra, amit az USA betiltana, amennyiben nincs benne érdemi amerikai tulajdon.
Rácz Gergő, 2020. augusztus 18. kedd, 09:45
Fotó: Getty Images

Az Oracle is megvenné a TikTok-ot, a népszerű kínai közösségi média platformot - írja a Financial Times. Az oldalon rövid videókat lehet megosztani, leginkább a fiatalabb felhasználók körében népszerű.

Az Egyesült Államok kormánya azért figyelt fel rá, mert azt gyanítják, hogy a szolgáltatást tulajdonló ByteDance illetéktelenül kezeli a felhasználói adatokat, és ezzel nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Donald Trump elnök kijelentette: betiltja az applikációt, amennyiben annak helyi üzletága nem kerül amerikai tulajdonba.

Eddig a Microsoft tűnt a befutónak, a cég már kiszemelte magának a cég kanadai, új-zélandi, és akár teljes európai és indiai üzletágát. Ezt a forgatókönyvet boríthatja az Oracle, ami az értesülések szerint szintén komoly ajánlatot tett a TikTok USA-beli üzletágára, a vállalat esetleges további terjeszkedési céljairól nincs még információ.

Korábban a Twitter is érdeklődött az amerikai üzletág iránt, de a hírek szerint a vállalat nem tudna eleget fizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK