Azoknak, akik korszerű mobillal lepnék meg barátaikat és családtagjaikat, jelentős segítséget nyújthat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-programja, melynek keretében egy 40 ezer forintos támogatás vehető igénybe.

Az okostelefon az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék: egy tavalyi felmérés szerint minden negyedik ajándékvásárló elektronikai cikkeket is vesz karácsonyra szeretteinek, ezek között az okosórák után a mobil a második legnépszerűbb termék. 

A nagy műszaki áruházakban a héten induló Black Friday-időszakban kedvezményesen kínált telefonokat még olcsóbban vásárolhatják meg, akik élni tudnak az NMHH támogatásával is: a program a korszerűtlen mobiltelefonok kivonását támogatja, ezért a kedvezményt az veheti igénybe, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni. Az idén februárban indult programot eddig több mint 70 ezren vették igénybe, kétmilliárd forintot meghaladó értékben. A csereprogram 2023. március 31-ig tart.