2009-ben az elektronikus hulladék csökkentésének érdekében az Apple és több tech vállalat is rábólintott az egységes töltőcsatlakozók használatára a készülékeiken. Akkoriban a microUSB volt a legesélyesebb jelölt, ám az ipar később más irányba mozdult, 2012-ben pedig a cupertinóiak saját megoldással, az azóta is alkalmazott Lightninggal rukkoltak elő.

Az USB-C terjedésével ugyan már az almás cég is kezd beállni a sorba, hiszen manapság ilyen csatlakozó kerül a MacBookokra és több iPadre (Pro, Air) is, de az iPhone behódolása még mindig várat magára.

A legnagyobb mégis annak az esélye, hogy az Apple portok nélküli telefonokat dob majd piacra kizárólag vezeték nélküli töltéssel és fülhallgatóval - olvasható a portálon.

Tájékoztatás

 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja részeként valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.