A Toshiba nem gyárt több laptopot

Valaha a Toshiba gyártotta az első hordozható számítógépet, amit bárki megvehetett, most viszont megszűnik ezen a néven a laptopgyártás.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 10. hétfő, 20:56
Fotó: Getty Images

A Sharp élve előjogával, megvásárolta az egykori neves gyártó személyi számítógépes üzletágának utolsó darabkáját is - írja a ProHardver, amely szerint a Toshiba még 2018-ban adta el PC-s üzletágának 80,1 százalékát a cégnek, akik azóta Dynabook néven gyártottak hordozható gépeket. Most a maradék 19,9 százalékot is megvette a japán multinacionális vállalat, amely a Foxconn leányvállalata.

A portál megemlíti, hogy a világ első kiskereskedelmi forgalomban kapható noteszgépét, a T1100-at is jegyző cég jó ideig az egyik legjelentősebb gyártónak számított, de a 2010-es években már egyre kevésbé volt képes tartani a tempót a versenytársakkal. 2017 végén a Toshiba már kivonult a tévés piacról is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.08.12 09:59

Úgy kb 2005-ig jó pár TOSHIBA PC volt a cégnél, de sok baj volt velük. Annyira, hogy én leragasztottam a TOS részét, majd sorra a többiek is, így maradt a HIBA márkajelzés.
Apránként le is cserélte a vezér az összes sz@rt.
Gyerekkoromban japán mániásak voltunk, a búcsús osztálytárs a PIONEER cuccokra esküdött, nekem TECHNICS volt. De ahogy nyílt a csipám, úgy láttam meg, hogy nem a japán a valóság, csak az igazi márkák nem jutottak el a keleti halandók elé. Mindaddig, amíg nem volt javuló kontakt a kinti és az itteni rokonok között, meg nem jártunk ki dolgozni.
És akkor kezeim közé került egy MARANTZ. :D
És ahogy az ember az iskolán kívül tanulta a történelmet, akkor meglátta a másik valóságot is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.08.11 07:15

ezt nem bánom
a samsung viszont
gyárthatna újra
ide - a szúnyogosba is:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html