Tovább bővül Magyarországon az informatikai óriás

Két éven belül megduplázza magyarországi dolgozóinak számát az Accenture informatikai szolgáltató vállalat, az idén kétszáz dolgozót vesznek fel új budapesti technológiai központjukba - jelentette be Tomas Volek, az Accenture Advanced Technology Center regionális vezetője háttérbeszélgetésen szerdán Budapesten.
Szepesi Anita, 2018. január 24. szerda, 21:40
Fotó: Pixabay

A cég második telephelye januárban nyílt meg Budapesten, ahol már 150-en dolgoznak, összesen 350 dolgozójuk van - írta az MTI.

Tesztelőkre, fejlesztőkre, tervezőkre, projektvezetőkre lesz szükségük. Az új csapatba elsősorban frissen végzett hallgatókat várnak, az új alkalmazottak jelentős része Nyugat-Európát és Észak-Amerikát fogja kiszolgálni. A cégen belül 2025-ig szeretnék elérni az 50-50 százalékos arányt a női és a férfi munkavállalók között.

Tomas Volek közölte: 3 éve a jól képzett magyar informatikusok miatt választották a régióból Magyarországot a központ létrehozásához.

Az MTI kérdésére elmondta: három magyar ügyfelet szolgálnak ki, köztük egy közszolgáltató céget, és egy telekommunikációs céget, de a budapesti központ több mint 30 nemzetközi cégnek szolgáltat.

Martin Kucera, Accenture Advanced Technology Center budapesti vezetője ismertette a cég legfrissebb jelentését, miszerint a mesterséges intelligencia iránti elköteleződés 2022-re 38 százalékkal növelhetné a cégek bevételeit, és 10 százalékkal emelhetné a foglalkoztatottságot.

A növekedés kulcsa a cég szerint a munkaerő átcsoportosítása, és az intelligens technológiákkal való együttműködés támogatása.

A New York-i tőzsdén jegyzett Accenture (NYSE: ACN) globálisan közel 430 ezer, Kelet-Európában pedig több mint hatezer munkavállalót foglalkoztat, a világ egyik vezető informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata, üzleti stratégiai, digitális technológiai és vállalati működést segítő megoldásokat és szolgáltatásokat kínál 120 országban.

A tavaly november végén zárult negyedévben 9,5 milliárd dollár nettó nyereséget ért el, ami 12 százalékkal magasabb mint az előző év azonos időszakában.

A magyarországi cégeik árbevétele a nyilvános cégadatok szerint az utolsó, 2016. augusztusban zárult gazdálkodási évben közel 6 milliárd forint volt.

Képünk forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2018.01.24 22:05

...Reméljük, hogy nyugat-európai és észak -amerikai fizetést fognak kapni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html