A beadott papírok alapján jelenleg az ötszázmillió regisztrált felhasználó közül csupán 11 millióan fizetnek a szolgáltatásért.

Ráadásul ez a 11 millió is lehet sokkal kevesebb, mivel egy felhasználó több fiókot is használhat. A cég is elismerte, hogy a felhasználóik többsége jó eséllyel soha nem fog bevételt generálni - írta a portál.

A cégnek tavaly 31 százalékkal, 1,1 milliárd dollárra nőtt ugyan az árbevétele, ám így is 112 millió dolláros veszteséggel zárt, a 2015-ös 326 millió dolláros mínusz után.

A Dropbox Inc.-t Drew Houston és Arash Ferdowsi, MIT-en végzett mérnökök alapították 2007-ben. A fő termékük egy online fájltárolási szolgáltatás, amely lehetővé teszi állományok felhőben tárolását, szinkronizálását és megosztását.

Kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!