Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közösségi oldal ekkor felülvizsgálja majd Trump tiltását, és ha úgy látják, hogy a körülmények adottak, akkor a volt elnök visszatérhet az oldalra, és újból használhatja majd a profilját. Hamarabb azonban nem. A Facebook ugyanakkor hangsúlyozta, hogy lehetőségük van a tiltás meghosszabbítására is - írja CNBC-re hivatkozva a hvg.hu.

A Facebook a január 6-i capitolóumi események hatására tiltotta le a volt elnököt a platformjáról, miután az több olyan bejegyzést is közzétett, amelyekben azt állította, hogy az amerikai elnökválasztást elcsalták, a valódi nyertes ő. Emellett posztjaival erőszakot szított a tüntetők között.

A volt elnök tiltását a Facebooktól különálló Oversight Board – a Facebook legfelsőbb bíróságának nevezett szerv – is vizsgálta, egy pár hónap elteltével pedig arra jutottak, hogy Trump nem térhet vissza a Facebookra. A testület ugyanakkor nem tartotta helyénvalónak, amiért a Zuckerberg-birodalom határozatlan idejű tiltásról döntött, és azt kérték, hogy az üzemeltetők vizsgálják felül a korábbi határozatukat.