Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tesla vezérigazgatója hozzátette, hogy továbbra is elkötelezett a felvásárlás mellett, noha korábban úgy döntött, hogy lemond az átvilágításról, amikor április 25-én megállapodott a Twitter megvásárlásáról – írja a Reuters.

Azóta a technológiai részvények zuhantak az inflációval és a gazdaság esetleges lassulásával kapcsolatos befektetői aggodalmak közepette.

Az ajánlati ár és a Twitter-részvények értéke közötti különbség az elmúlt napokban nőtt, ami azt sugallta, hogy kevesebb, mint 50 százalékos esélye van a zárásnak, mivel a befektetők azt feltételezték, hogy a visszaesés arra készteti Muskot, hogy visszalépjen, vagy alacsonyabb árat akarjon kitárgyalni.

A Twitter-üzletet ideiglenesen felfüggesztették, amíg a részletek nem támasztják alá azt a számítást, hogy a spam/hamis fiókok valóban a felhasználók kevesebb mint 5 százalékát teszik ki" - közölte Musk több mint 92 millió Twitter-követőjével.

A Twitter nem reagált a hírügynökség kérdésére. Nem érkezett azonnali reakció azoktól a befektetőktől sem, akiket Musk a múlt héten keresett fel a 7,1 milliárd dolláros tőkebevonás érdekében.

Musk egy tíz nappal ezelőtti Reuters-sztorit tweetelt, amely a hamis fiókok számait idézte. A Twitter közölte, hogy a számok becslés voltak, és a tényleges szám magasabb lehet.

A Twitter szabályozói bejelentései szerint a mikroblog-oldalon a spamfiókok becsült száma 2013 óta stabilan 5 százalék alatt maradt, ami egyes elemzőket arra késztetett, hogy megkérdőjelezzék, Musk miért most emelte fel a kérdést.

A Twitter részvényei 16 százalékkal 38,06 dolláron estek a New York-i kereskedés előtti kereskedésben, jóval az 54,20 dolláros részvényenkénti vételi ár alatt. A Tesla részvényei viszont  mintegy 5 százalékkal emelkedtek.