Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Apple bejelentette új, sárga színű iPhone 14 és iPhone 14 Plus készülékei piacra dobását. A színpaletta még idén tavasszal tovább fog bővülni. A bejelentés nem érte teljesen váratlanul a tech piacot, az Apple egy régi trükkjéhez tért vissza. Szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi bejelentésük után ugyanis idén is piacra dobták az aktuális iPhone-családot egy teljesen új színben.

Az Apple iPhone 14 és 14 Plus legnagyobb erősségei:

  • minden idők leghosszabb akkumulátor-üzemideje;
  • A15 és A16-os 6 magos CPU 2 nagy teljesítményre optimalizált és 4 energiatakarékos maggal
  • 48 megapixeles fő kamera, 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és 12 megapixeles telefotókamera összehangolt rendszere;
  • a műholdas vészhelyzeti SOS rendszer
  • és az ütközésérzékelés.

Bob Borchers, az Apple Wordwide Product Marketing alelnöke úgy nyilatkozott az új szériáról, hogy

a felhasználók kifejezetten szeretik az iPhone modelleket, de ami még fontosabb, hogy számítanak az okostelefonok magas teljesítményére minden nap. Így már csak egy izgalmas újítást adtak hozzá a modellekhez a 2023-as első félévre: az izgalmas színválasztékot.

Balesetvédelem portaszítással

A 6,1 hüvelykes iPhone 14 és a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Plus tartós, víz- és porálló, űripari minőségű alumíniumból készült, a Ceramic Shield előlapi borítással, amely minden más okostelefon üvegénél strapabíróbb, és megvédi az iPhone-t a felfröccsenés általi balesetektől. Az iPhone 14 Plus nagyobb kijelzője alkalmas kényelmesen fogyaszthatóvá tenni a videós tartalmakat, az Apple Fitness+ edzések streamelését és a játékokat.

Középpontban a fényelés

Mindkét új modell Super Retina XDR kijelzővel és OLED technológiával érkezik, amely 1200 nites csúcs HDR-fényerőt támogat. A hagyományos folyadékkristályos (LCD) kijelzőkkel ellentétben ezek háttérvilágítás nélkül működnek.

Nagy előnye az OLED technológiának, hogy a fekete színt nagyobb kontraszttal tudja megjeleníteni, így vékonyabb és könnyebb kijelzőt biztosít az okostelefonoknak.

Kézzel fogható űrtechnológia 

Mindkét típus tartalmaz egy újdonságot is: az előlapi TrueDepth kamerát, amely automatikusan több, különböző távolságban lévő témára képes fókuszálni. A nagyobb rekesznyílás élénkebb színeket és finomabb részleteket rögzít gyenge fényviszonyok között is.

Az iPhone 14 termékcsaládban bevezetik a Photonic Engine rendszert, amely az előző generációhoz képest minden kameránál javítja a közepes és gyenge fényviszonyok közötti teljesítményt. A Photonic Engine a hardver és a szoftver integrációja révén képes több információt megőrizni a fényképeken.

Emellett, ha a felhasználók meg akarják nyugtatni barátaikat és családtagjaikat hollétükről, miközben nincsenek a hálózaton:

 

  • megnyithatják a Find My alkalmazást;
  • illetve műholdon keresztül megoszthatják tartózkodási helyüket.

 

Ez a szolgáltatás jelenleg csak Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban elérhető, de már több felhasználónak is segített a vészhelyzetekben, illetve még márciusban kiterjesztik Ausztriába, Belgiumba, Olaszországba, Luxemburgba, Hollandiába és Portugáliába.

Az új iPhone termékcsaládban található Crash Detection képes felismerni egy autóbalesetet, és magától tárcsázza a segélyszolgálatot, ha a felhasználó eszméletlen vagy nem tudja elérni az okostelefonját.

Az Apple által tervezett, több mint egymillió órányi valós vezetési és baleseti felvételek alapján képzett mozgásalgoritmusok döntenek a segélyhívó funkció alkalmazásáról.