Új területre lép az Amazon

Az amerikai internetes kereskedelmi óriás is beszállt a licitálásba, ami a Landmark Theatres moziláncért folyik - írta a Bloomberg információjára hivatkozva a Portfolio.
Domokos Erika, 2018. augusztus 16. csütörtök, 14:47
Fotó: Pixabay

A Landmark jelenleg a milliárdos Mark Cuban és Todd Wagner közös cége, a Wagner/Cuban Cos. tulajdonában van. Még nem született végleges megállapodás, csak tárgyalások vannak az eladásról, így még az is előfordulhat, hogy kútba esik a tranzakció.

Az Amazon számára nem ismeretlen a média világa, van streaming szolgáltatása saját gyártású sorozatokkal és van zeneszolgáltatása is, amire több milliárd dollárt költ évente a tartalomszolgáltatási versenyben. Az látszik, hogy az online kiskereskedelmi óriás igyekszik minél több területre betörni és minél több platformon jelen lenni - írta a Portfolio.

A Landmark megvásárlásával több mint 50 mozi kerülhet a tulajdonába, 250 vászon, 27 különböző országban. Az 1974-ben alapított cég a független és a külföldi filmekre fókuszál és van mozija New Yorkban, Philadelphiában, Chicagóban, Los Angelesben és San Franciscóban is. (Budapestre jön Schwarzenegger - ezt a cikket olvasta?)

Az akvizíció értéke nem lenne túl nagy, de fontos mérföldkövet jelentene az Amazon életében, hiszen az online világ mellett ismét a "valódi" világban terjeszkedne, ahogy akkor tette, amikor e-kereskedelmi vállalatként felvásárolta tavaly a Whole Foods kiskereskedelmi láncot - olvasható a cikkben.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK