BUX
40963

Új vezetővel erősít a magyar startup, amely megváltoztatná a bankolást

Vinnai Balázzsal erősít a W.UP, a szakember amellett, hogy befektetőként jelenik meg a cégben, szeptember 15-től a elnöki pozíciót is elfoglalja.

Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 12. szerda, 13:29

A 41 éves Vinnai Balázs jogot végzett és az IND Csoport alapító-ügyvezetőjeként vált ismertté, amely a digitális megoldások vezető fejlesztőjévé és szolgáltatójává nőtte ki magát Európában és a Közel-Keleten. Tizenhat évnyi sikeres működés után az IND Csoportot 2014-ben felvásárolta a Misys nevű nemzetközi szoftvervállalat, ahol Vinnai a digitális csatornákért felelős alelnökként folytatta pályafutását.

Mielőtt a W.UP csapatához igazolt volna, a Misys utódvállalata, a Finastra - , a világ harmadik legnagyobb pénzügyi technológiai vállalatának- digitális vezetői és alelnöki pozícióját töltötte be. Emellett alapítóként részt vett Közép- és Kelet-Európa vezető programozóiskolája, a Codecool létrehozásában is.

A 2014-ben alapított W.UP elsősorban európai pénzintézetek számára fejleszt vezető digitális értékesítési megoldásokat, 2017-es árbevétele pedig elérte a 2,13 milliárd forintot. A cégről itt írtunk korábban.