Egy egyszerű túlterheléses (vagy ahogy a szaknyelv nevezi, DDoS) támadás miatt állt le a héten az új-zélandi tőzsde - írja a hvg.hu.

A CNN szerint a tőzsdét olyan hackerek támadták meg, akik az országon kívülről vezérelték az akciót. Ilyenre most először került sor Új-Zéland történetében.

A kereskedés először kedden állt le, de a támadás még szerdán és csütörtökön is folytatódott. A rendszereket csak péntekre sikerült helyreállítani.

A tőzsde vezetősége még nem jött rá, mi vezérelte a hackereket, de állították: szenzitív adatok nem kerültek illetéktelenek kezébe.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!