Új fejlesztést jelentett be a Viber

A Rakuten Viber kommunikációs alkalmazás különböző fejlesztéseket vezetett be annak érdekében, hogy támogassa a tanárokat, a szülőket és a diákokat az új tanévben. A japán tulajdonú kommunikációs platform nemrégiben feleletválasztós kvíz módot indított a szavazásoknál mind a csoportos beszélgetések, mind pedig a közösségek számára, ezzel segítve a tanárokat, hogy könnyebben ellenőrizhessék, hogy az osztályoknak az egyes tantárgyakból milyen fokú ismeretei vannak - írja közleményében a cég.
Szabó Dániel, 2020. szeptember 15. kedd, 14:08
Fotó: Getty Images

Az új kvízes szolgáltatás a csoportos beszélgetéseknél és a Communityben is elérhető, ha valaki a a képernyő alján található szavazás ikonra kattint. Ezt követően engedélyezni kell a kvízmódot, majd hozzáadni a kérdés és a válaszlehetőségeket.

Miután a kvíz élesült mind a Communityk-ben, mind a csoportos csevegésekben, a többi felhasználó láthatja a válaszok megoszlását, de csak azután, hogy minden egyes személy részt vett és kitöltötte a tesztet. Ezt követően a felhasználók egy rövid magyarázattal kísérve nézhetik meg a helyes választ. A Community-kben kitöltendő kvíz résztvevőinek egyéni válaszai titkosak maradnak még a teszt készítői számára is, akik csak a válaszok kérdésenkénti megoszlását láthatják, míg a csoportos beszélgetéseknél a kvíz készítőjének lehetősége van arra is, hogy nyomon kövesse, mi volt az egyes válaszadók pontos szavazata - részletezi a Viber a fejlesztést.

HOZZÁSZÓLÁSOK