Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rasim Ljajic szerb kereskedelmi miniszter bízik abban, hogy elérhetik a mobiltelefonos roamingdíjak eltörlését azok a nyugat-balkáni országok, amelyek csatlakozási tárgyalásokat folytatnak az EU-val - adta hírül a Magyar Szó. Valójában csak annyit kérnek, hogy az uniós tagállamok terjesszék ki a roamingdíjak megszüntetésére vonatkozó szabályt, amelyet házon belül érvényesítenek.

Továbbra is igyekszünk jogi alapot találni arra, hogy az EU rendelete ránk is érvényes legyen - mondta a miniszter a Beta hírügynökségnek. A pozitív döntést nem lesz könnyű elérni, de talán jelenthet valamit az, hogy ebben a fél évben Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét.

Kaptunk arra vonatkozó jelzéseket Bulgáriából, hogy Szófia külön sürgetni fogja ennek a kérdésnek a megoldását - mondta Ljajic. Emlékeztetett arra, hogy Szerbia a térség három országával, Bosznia-Hercegovinával, Crna Gorával és Macedóniával megállapodást kötött a barangolási díjról.

A térségben a hívások díja percenként 19 eurócent. Közben az EU-ban nincs roamingdíj, a mobiloperátorok szolgáltatásainak díja percenként otthon és külföldön egyaránt 3,2 eurócent. A kimenő hívás tehát Szerbiában hatszor drágább, mint az EU-ban.

A nyitókép forrása: Napi Gazdaság