Változás érik a fizetésnél - ezt nem kerülhetjük el

Bár még nagy a bizalmatlanság a mobiltelefonos fizetéssel kapcsolatban itthon, a lakosság negyed már használná a szolgáltatást. Idővel megbarátkozunk ezzel is.
Szász Péter, 2017. augusztus 22. kedd, 13:10
Fotó: Pixabay

Nemzetközi szinten számos mobiltárca megoldás létezik, Magyarországon azonban csupán az MKB, a Gránit Bank és az OTP Bank biztosít ilyen (nem teljes körű) megoldást - írja a GKI Zrt., amely mobilos fizetéssel kapcsolatban készített felmérést.

A tapasztalatok szerint az ilyen típusú alkalmazások akkor indulnak be, amikor az adott ország lakosai már nyitottak arra (ennek első lépése az internetes vásárlások elterjedése, illetve az érintés nélküli kártyás fizetés).

A felmérésből az derült ki, hogy A válaszadók 25 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen fizetne a telefonjával a pénztárak termináljainál. A korcsoportokon belüli arányokat tekintve jól kirajzolódik, hogy a 30-40 év közöttiek élnének leginkább a lehetőséggel (46 százalék), majd a 30 alattiak (34 százalék) következnek. Az új technológiára való nyitottság az évek előrehaladtával egyre csökken (6 százalékra).

Lényeges, hogy a bankkártya tulajdonosok 43 százaléka fizetne a telefonjával is. Akik már használják a PayPass funkciót, azok közül 63 százalék használná a mobilját is erre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.08.22 13:56

Az OTP már lépett, csak éppen iPhone-nal nem lehet használni. :-( Pedig az AppStore-ból letölthető iOS-re is. Káosz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html