Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A földrajzi korlátozás főleg a háztartási eszközöket rendelőket, az autóbérlőket, a hotelfoglalókat, a sporteseményekre és koncertekre szóló jegyek vásárlóit érintette hátrányosan. A szabályozás értelmében ezután a vevőket a bank- vagy hitelkártyájuk kibocsátási helye miatt sem lehet hátrányosan megkülönböztetni.

Az új szabályok egyelőre nem vonatkoznak a szerzői jogi védelem alatt álló tartalmakra, például elektronikus könyvekre, zenére vagy online játékokra, illetve audiovizuális és közlekedési szolgáltatásokra. Az Európai Bizottságnak ugyanakkor két éven belül meg kell vizsgálnia, hogy szükséges-e a törvény kiterjesztése.

"A területi alapú korlátozások megszüntetése nagyobb választási lehetőséget biztosít a fogyasztóknak, a vállalatoknak pedig újabb lehetőségeket" - szögezte le Liljana Pavlova, az Európai Unió soros elnökségét jelenleg betöltő Bulgária illetékes minisztere.

A másik uniós társjogalkotó, az Európai Parlament február elején már elfogadta a földrajzi korlátozást tiltó rendeletet, mely kilenc hónappal azután lép majd hatályba, hogy megjelent az EU hivatalos lapjában.

A kép forrása: Shutterstock