Véget vetnének a gyűlölködő kommenteknek

Határozottabb fellépést sürget az unió a nemkívánatos internetes posztok ügyében az információtechnológiai szolgáltatók részéről, ezért szabályzási szigorítást készít elő – hangzott el az Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.
Szász Péter, 2018. január 14. vasárnap, 17:43
Fotó: Shutterstock

A lépés egyik oka, hogy az Európai Bizottság szerint még mindig sokáig tart az ilyen posztok eltávolítása az internetről, a hivatalos statisztikák szerint 30 százaléknál nagyobb az arány, amelyeknek az eltávolítása négy hétnél tovább tart. Ezek többsége gyűlöletbeszéd, de egyre többször fejezik ki a terroristákkal való szolidaritást - mondta Keleti Artúr biztonságpolitikai szakértő.

A biztonságpolitikai szakértő szerint először azonosítani kellene ezeket a tartalmakat, majd utána esetleg automatikus folyamat, akár mesterséges intelligencia is törölhetné ezután ezeket a kommenteket - olvasható a Híradó.hu-n.

Az idő még ezeknél is szűk keresztmetszet, valamint a visszajelzés is, illetve a káros tartalmak újra feltevése elleni szabályozás azonban lehet még kidolgozás tárgya úgy is, hogy ezeknek a tartalmaknak a 90 százalékát a szolgáltatók maguk teszik elérhetetlenné, azonban az EU szeretné, ha nem csak azok határoznák meg, mi számítana káros tartalomnak, és mi nem.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.01.14 19:57

"nemkívánatos internetes posztok", világos... Azt, hogy mi a "kívánatos", azt meg majd eldönti mondjuk Juncker vagy Merkel... Üdvözöljük a sztálinizmusban...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html