Újabb városban vezették be a mobiljegyet

A Volánbusz és 4 nagyváros után Veszprém közösségi közlekedésében is bevezették a közlekedési mobiljegyet - adta hírül a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. (V-Busz) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.)
Szász Péter, 2020. április 17. péntek, 12:24
Fotó: Napi.hu / Németh Dániel

Budapest, Kecskemét, Miskolc, Tatabánya, és a Volánbusz csatlakozását követve a  veszprémi V-Busz is bevezette a mobiljegyet. A két társaság megállapodása alapján április 17. péntektől -  első körben - jegyet lehet venni az applikációban.

Ezeket nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A közlekedési mobiljegy applikációban elővásárolható válik a veszprémi helyi teljes árú, egy utazásra érvényes mobiljegy, amelyet az utas felszálláskor a járműre kihelyezett azték-kód beolvasásával érvényesíti a jegyét. A közlekedési mobiljegyen elérhető menetjegy Veszprém összes járatán elérhető.

A jegyek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A mobiljegy használatához az utasnak iOS, vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonjára le kell töltenie a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., vagy valamely viszonteladója (jelenleg a Simple by OTP) által működtetett közlekedési mobiljegy-alkalmazást, és abban regisztrálnia kell magát.

A jegyvásárlás során az utasnak meg kell adnia az utazásához használni kívánt járat tervezett indulási időpontját. A kiválasztott terméket a felhasználó egyenlegéről, vagy bankkártyája segítségével tudja kifizetni.

Az alkalmazások elérhetőek a V-Busz Kft. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK