Veszteséges volt az Ericsson az első negyedévben

Üzemi veszteséggel zárta az idei első negyedévet a svéd Ericsson a piac szűkülése és a szerkezetátalakítási költségek miatt.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 25. kedd, 11:25
Fotó: Reuters

Az Ericsson mobiltávközlési hálózati berendezés gyártó vállalat kedden azt közölte, hogy az üzemi veszteség 12,3 milliárd korona (1 korona=32,51 forint) volt a március végével záródott negyedévben az egy évvel korábbi 3,5 milliárd korona nyereség után.

Szakértők minimálisan kisebb, 12 milliárd korona üzemi veszteséggel számolta. (Itthon kiemelt beruházás lesz a Telekom-székház és az Ericsson-központ.)

A cég negyedéves árbevétele 53,52 milliárd koronáról 46,4 milliárd koronára csökkent. Elemzők nagyobb, 47,3 milliárd korona bevételre számítottak.

Az Ericsson árfolyama a stockholmi értéktőzsde keddi korai kereskedésében 2 százalékos mínuszban állt.

Az Ericsson a világ mintegy 180 országában több mint 100 ezer alkalmazottat foglalkoztat, mobilhálózati berendezései bonyolítják le a világ mobilkommunikációs forgalmának közel negyven százalékát - írja az MTI.

A svéd cég kedden azt közölte, hogy a mobilhálózati berendezések piaca idén 2-6 százalékkal zsugorodik, majd stabilizálódik a következő években.

HOZZÁSZÓLÁSOK