Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A járvány miatt tavasszal tapasztalt, megnövekedett hálózati forgalomhoz képest mára a hanghívások és az adatforgalom terén egyaránt visszaesés látható, de most is megfigyelhető az a tendencia, hogy a felhasználók évről évre több adatot használnak - idézi a lapot az MTI.

A Telenor közölte: "A tavalyi év azonos időszakához képest 30 százalékot nőtt a forgalom, ez a bővülés megfelel a korábbi évek trendjének". A Vodafone szerint a vírus megjelenésekor hirtelen és erőteljesen megnövekedett forgalomhoz képest nagymértékű, 30 százalékos a csökkenés, vagyis alapvetően a hívás- és az adatforgalom is visszaállt a szokásos éves növekedési szintjére. Az előző év azonos időszakához képest a beszédforgalom 5, az adatforgalom csaknem 40 százalékkal nőtt.

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint  "Azt látjuk, hogy mostanra a mobil- és a vezetékes hangforgalom nagyjából visszaállt a járvány kitörése előtti szintre. A mobil-adatforgalom tekintetében a február végi referenciaponthoz képest 13-15 százalékos növekedés látható, ehhez hozzájárul az adathasználat szokásos éves növekedési tendenciája, várakozásaink szerint ez az érték az elkövetkező időszakban növekedni fog."