Több oldalt adatforgalom nélkül tett elérhetővé a Vodafone

A koronavírus-járványra tekintettel a legfontosabb központi információs oldalakat adathasználat nélkül teszi elérhetővé ügyfelei számára a Vodafone Magyarország. Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) való együttműködés keretében bejelentett kezdeményezés révén számos oktatási és álláskereső portál, illetve a helyi iparkamarák honlapjai válnak látogathatóvá adatforgalom nélkül - jelentette be a telekommunikációs cég.
Szabó Zsuzsanna, 2020. november 16. hétfő, 14:16
Fotó: Getty Images

A Vodafone Magyarország bejelentette, hogy 2020. november 16-tól a vállalat ügyfelei adatforgalom generálása nélkül látogathatják a legfontosabb központi (kormányzati, önkormányzati, állami és európai uniós) programokat, intézkedéseket és információkat tartalmazó honlapokat, melyek segíthetik a lakosságot és a vállalkozásokat a következő hónapokban az egészségügyi óvintézkedések betartásában és a munkahelyek megóvásában.

Így többek között adatforgalom nélkül lesz elérhető az ügyfelek számára a VALI (Vállalkozói Információs Portál), valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, a Virtuális Munkaerőpiac Portál, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, illetve a területi iparkamarák oldalai, számos oktatási és álláskereső portál.

A honlapok díjmentesen történő elérésének biztosítása hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez, a vállalkozások és az állampolgárok költségeinek csökkenéséhez a legnehezebb időkben - vélekedett mondta György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. A politikus szerint az ingyenes elérés költségcsökkenést jelent a kis- és középvállalkozások számára, és biztosítottá válik számukra az információhoz jutás, így a felmerült kérdésekre gyorsan választ kaphatnak.

A világjárvány második szakaszában a telekommunikációs szektornak ismét fontos szerepe van - mondta Budai J. Gergő a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke, aki szerint a Vodafone-nál bíznak abban, hogy a központi információs oldalak adatforgalom nélküli  elérésével hozzájárulhatnak a sikeres védekezéshez és a gazdaság életben tartásához, újraindításához.

A lista folyamatosan bővül

Az adatforgalom nélkül elérhető oldalak listája még nem teljes, az folyamatosan bővül, miután a Vodafone még várja azon portálok jelentkezését, akik a fenti célokat támogatva szeretnének részt venni a programban - derül ki a honlapokat felsoroló tájékoztatásból.

A résztvevő oldalak adatmentessége legfeljebb 2021. január 31-ig lesz elérhető, ami a körülmények és a kormányzati intézkedések függvényében változhat - hívja fel a figyelmet a telekommunikációs cég, amely azt is hozzáteszi ugyanakkor, hogy az olyan beágyazott videós tartalmak vagy linkek adatforgalommentes elérését, melyek az oldalról kivezetnek nem tudják biztosítani. Az ajánlat továbbá a Vodafone lakossági és kisvállalati ügyfeleik számára érvényes és legfeljebb mobil adatkeretük felhasználásáig.

HOZZÁSZÓLÁSOK