A két vállalat között az integrált SIM (iSIM) technológia területén korábban már meglévő együttműködést kibővítő partnerség a Vodafone globális IoT platformját és hálózati csatlakozási képességeit kombinálja az Arm IoT szoftverével és szolgáltatásaival. Az új megoldás a vállalkozásokat chip-alapú, programozható, hálózatba kapcsolt rendszerekkel tudja ellátni, amelyek szükségtelenné teszik a hagyományos SIM-kártyák használatát.

Mindez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy világszerte, globális piacokon átívelően, tömegesen vezessenek be, távolról monitorozzanak el és egyszerűen kezeljenek IoT eszközöket, méghozzá jelentősen alacsonyabb költséggel - derül ki a Vodafone közleményéből.

A távolság, a biztonsági megfontolások és a költség jelenti azt a három tényezőt, amely nagymértékben korlátozza az IoT megoldások alkalmazását - mondta Dipesh Patel, az IoT Services Group elnöke, aki szerint ez a partnerség lehetővé teszi a globális vállalkozások számára, hogy jelentősen csökkentsék IoT berendezéseik tömeges hálózatba kapcsolásának bonyolultságát és költségeit.

Az IoT már napjainkban is rengeteg vállalkozást segít világszerte, és az elkövetkező években óriási hatással lesz a teljes gazdaságra. Ezt támasztja alá a legfrissebb Vodafone IoT Barometer Report felmérés is, amely szerint a nagyszabású IoT projektek száma tavaly óta megduplázódott - mondta Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az Arm és a Vodafone között létrejövő stratégiai partnerség lehetővé teszi az eszközök távoli kezelését, keskenysávú IoT (NB-IoT) megoldások és LTE-M (Long Term Evolution for Machines) technológia alkalmazásával. Mindemellett biztonságos, nyílt, szabványos telepítést biztosít a világ bármely alkalmazása vagy szolgáltatója felé.

A Vodafone közleménye szerint az együttműködés nagy előrelépést jelent egy olyan, eszközgyártókat tömörítő ökoszisztéma kialakításában, amely lehetővé teszi az üzleti vállalkozások számára, hogy kiaknázzák a 2035-re ezermilliárdos nagyságrendben hálózatba kapcsolt eszközök nyújtotta potenciált, és hozzáférhessenek ahhoz a hatalmas adatmennyiséghez, amelyet a jobb üzleti eredmények eléréséhez ezek az eszközök képesek biztosítani. Az Arm és a Vodafone közös megoldásai 2020 első negyedévétől lesznek elérhetőek.