Idén márciusban hirdette meg a Vodafone Magyarország a Digitális Tanterem Programja keretében A Jövő Digitális Pedagógusa elnevezésű versenyét, amelyen azon iskolákban tanító tanárok vehettek részt, ahol az intézmény a Vodafone Digitális Tanterem megoldását használja.

A nevezés feltétele 2 darab digitális tananyag elkészítése volt a 2021. március 1. és április 14. közötti időszakban, amelyet a Digitális Tanterem keretszoftverébe, a SEOS-ba kellett a pedagógusoknak feltölteni.

A pályázatok elbírálásában jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusok vettek részt. A kiértékelésben részt vett Dancs Gábor matematika-földrajz tanár, aki a szakmában töltött több mint 20 év gyakorlata során általános- és középiskolában, szakképzésben és tíz éven át az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán oktatott. Hetzl Andrea Biológia-kémia szakos középiskolai tanár, aki 1999 óta tanít hat- és nyolcévfolyamos gimnáziumokban. Valamint Váczi Dorka Történelem- és magyar szakos tanár, elhivatott demokratikus nevelő és innovátor.

Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese szerint a tavalyi évben a távoktatásra való átállás és az otthoni tanulás korábban nem tapasztalt kihívások elé állította a pedagógusokat, a szülőket és a diákokat. Dobó szerint a mostani kezdeményezéssel a pedagógusokat igyekeztek ösztönözni, a munkájukat pedig elismerni azzal, hogy a legjobb digitális tananyagokat feltöltő tanárokat pénzdíjjal jutalmazzák.

A vezérigazgató-helyettes szerint kiemelkedő minőségű tananyagok készültek, ezért a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, hogy ezek közül kiválassza a három legjobb-, valamint a különdíjas pályamunkát.

A díjazottak
HelyezésNyertes neveIntézményTananyag
1. helyezettKiss TiborÚjbudai József Attila GimnáziumA Szent Szövetség Európája,
A második világháború (összefoglalás)
2. helyezettSalamon Péter ZsoltnéÚjbudai Petőfi Sándor Általános IskolaBújócska,
A holdbeli csónakos - meseregény
3. helyezettTóth SzilviaMonori Nemzetőr Általános IskolaMatematika - Tüskevár, Sirály a király?
KülöndíjDávidházi TamásMonori Kossuth Lajos Általános IskolaOptikai lencsék,
Optikai eszközök
Forrás: Vodafone Magyarország


A Digitális Tanterem Programot a Vodafone Magyarország tavaly májusban indította el. A program sajátossága, hogy a tanórákat offline, online és hibrid módon is le lehet bonyolítani. A szolgáltatás elindulását követő hónapokban a vállalat 20 Digitális tantermi rendszert épített ki óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban egyaránt, melynek köszönhetően közel 30 ezer pedagógus és diák használhatta a rendszert.