Vodafone-ügyfelek, figyelem! Itt a tökéletes eszköz kisgyermekeknek

Új, gyerekeknek szánt okosórát dobott piacra a Vodafone Magyarországon. Az eszköz nem csak azoknak kínál megoldást, akik biztonságban szeretnék tudni a legkisebbeket, de azoknak is, akik még az okostelefon-birtoklást korainak tartják 12 éves kor alatt.
Szász Péter, 2018. augusztus 24. péntek, 08:00
Fotó: Napi.hu

A Vodafone elindította első IoT (Internet of Things - dolgok internete) termékét a Family ajánlat részeként. A Kid Gyerekórával bárki könnyen elboldogul, aki okostelefont használ.

Az eszköz egyik legfontosabb tulajdonsága a helymeghatározó funkció. A szülők az iOS-re és Androidra díjmentesen letölthető Kid Watch alkalmazáson keresztül bármikor nyomon követhetik gyermekük helyzetét. Hogy valóban viseli-e tulajdonosa az órát, a beépített érintésérzékelő segítségével bizonyosodhatnak meg a szülők.

Az óra telefonként is használható, a szülők előre megadhatják azt a 18 telefonszámot, amelyekre az okosórával hívás kezdeményezhető, illetve azt a 10 számot, amelyekről hívás fogadható. Ezen kívül hangüzeneteket is lehet vele küldeni és fogadni, de az óra a szöveges üzeneteket is képes megjeleníteni.

További beépített biztonsági megoldások közé tartozik az SOS gomb, amellyel a gyerekek a legváratlanabb helyzetekben is elérhetik a szülőket. Ezen felül lépésszámláló és sebességérzékelő segítségével a mindennapi aktivitásuk is nyomon követhető.

Az eszköz Kid Gyerekóra tarifával 1 forintért Vodafone Family csomagban 2990 forint helyett már 1990 forintos havidíjért elvihető, 2 éves szerződéssel, e-Packkel, azonos ügyfélszámon.

Az ajánlat tartalmazza az okos eszköz árát, korlátlan beszélgetést a Vodafone Familys családtagokkal, ezen felül további 50 percet minden hónapban belföldön és az EU-ban normál díjas magyar számokra, valamint 500 megabájt belföldön és az EU területén is felhasználható, a beépített funkciók működését támogató technikai adatforgalmat.

Azoknak a szülőknek, akiknek gyereke már saját telefonnal rendelkezik, ugyanakkor havidíjas előfizetést még nem szeretnének kötni hozzá, a Vodafone Family részeként két havidíjas előfizetés mellé továbbra is elérhető a Kid Gyerekkártya, mely családon belül feltöltés nélkül is, díjmentesen biztosít belföldön korlátlan, az EU-ban pedig havonta 60 perc beszélgetést.

Vodafone saját, lakossági havidíjas Family ügyfelei körében előzetesen végzett felmérés szerint a 12 évnél fiatalabb gyermekkel rendelkező szülők közel 70 százaléka már most érdeklődik az eszköz iránt.

Rengeteg szülő vágyik olyan okos eszközre, amellyel gyereküket még nagyobb biztonságban tudhatják nemcsak a digitális térben, de akár olyan mindennapi helyzetekben is, mint egy több napos osztálykirándulás vagy egy gyors vásárlás a közeli boltban. Egyelőre azonban az ilyen eszközök száma korlátozott, így előfordulhat, hogy sok közöttük a nem leinformálható forrásból származó, amelyhez egyáltalán nem kapcsolható szolgáltatás.

A világszerte több mint 68 millió IoT sim-kártyát kezelő Vodafone célja, hogy az új eszközzel és a hozzátartozó szolgáltatással a családokat érintő hétköznapi kihívásokra is megoldást nyújtson a technológia segítségével.

"A Vodafone számára kiemelten fontosak a családok, ezért is döntöttünk úgy, hogy Magyarországon a Kid Gyerekóra lesz az első lakossági IoT termékünk, és a Vodafone Family ajánlat részeként indítjuk el" - mondta Carra Anita, a Vodafone lakossági szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese. "Bízunk abban, hogy a legmodernebb, proaktív védelmet és számos biztonsági funkciót kínáló okostermékeink pénztárcabarát konstrukcióinkkal karöltve jelentősen megkönnyítik a szülők életét, a gyerekek pedig még több törődést, odafigyelést kaphatnak, közelebb hozva egymáshoz a különböző generációkat."

A képek forrása: Vodafone.

A cikk megjelenését a Vodafone támogatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Linnax, 2018.09.05 15:18

Nem lehetne ezt más, hasonló módon idős szülőkre is kiterjeszteni, akik már nem akarnak bibelődni az újdonságokkal? Talán nekik is lehetne egy nagyobb, jobban látható, esetleg egyszerűsített, olcsó telefont is gyártani?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html