Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone Csoport áprilisban nemzetközi szinten gyűjtést indított munkavállalói körében, hogy ezzel segítsék világszerte a koronavírus hatásai miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. A három hónapon át tartó gyűjtés június végén zárult le, amelynek keretében a Vodafone Csoport dolgozói összesen 1,3 millió eurót gyűjtöttek össze.

A Vodafone Magyarország közleménye megjegyzi, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság sokak életére volt negatív hatással, aminek következtében a szokásosnál is többen fordultak karitatív szervezetekhez segítségért. Ezért áprilisban hozták létre a Vodafone Alapot, amelyen keresztül a szolgáltató a saját piacain a legkiszolgáltatottabbak számára nagy segítséget nyújtó helyi jótékonysági szervezeteket kívánja támogatni.

A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói is részt vettek a gyűjtésben, adományukkal a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatják helyi szinten - derül ki a Vodafone Magyarország közleményéből.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt hónapokban rászoruló emberek tízezreiről - köztük idősekről, fogyatékkal élő és hajléktalan emberekről, nélkülöző családokról és hátrányos helyzetű településeken élő gyermekekről - gondoskodtak nap, mint nap.

Az Ökumenikus Segélyszervezet pedig a beérkező adományokat az átmeneti otthonaikban élő családok támogatására fordítja. Olyan családokat segítenek, akik a vírus miatt nehéz helyzetbe kerültek, emiatt a segélyszervezetnek kell biztosítania teljes ellátásukat és a gyerekek digitális oktatásban való részvételét. Segítik továbbá az intézményeik látókörében élő hajléktalanokat és a hátrányos helyzetű családokat, akiket eleve nehéz helyzetben értek a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.