Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megérkeztek a Google-térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid azt írta, szombattól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz vidéki városi (helyi) menetrendjei a Google-térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal.

Így könnyebben tervezhetővé válik a közösségi közlekedés azokon a településeken, ahol a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást: az ország majdnem 70 városában, többek között Győrben, Egerben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szekszárdon, Nagykanizsán, Sopronban, Siófokon, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Szolnokon, Salgótarjánban, Ózdon, Esztergomban - jelezte az államtitkár.

A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül.

A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni, a fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást.

"Egy évtizeddel ezelőtt a BKK a vezetésemmel elsőként tette az utazástervezők számára nyílttá és elérhetővé a GTFS menetrendi adatait, amit aztán néhány évvel később a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi menetrendjeivel is követtünk. Mától ez a tájékozódási lehetőség fokozatosan kibővül azon települések helyi menetrendjeivel, amelyeken a Volánbusz végzi a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatást" - fogalmazott az államtitkár.