Új informatikai céget gründoltak a nemzeti nagytőkések

Januárban jegyezte be a cégbíróság a Weiss Informatikai Kft.-t, amelynek alapítói között ott találjuk - többek közt - a takarékbankos Vida Józsefet, a Sziget-fesztiválos Gerendai Károlyt és Lobenwein Róbertet, az IT-szektorban jelen lévő Kő Róbertet és Földesy Lászlót.
Domokos Erika, 2020. február 6. csütörtök, 14:00
Fotó: Getty Images

A Takarék-csoport első embere és egyben Mészáros Lőrinc földije, Vida József többedmagával újabb vállalkozást alapított számítógépes programozásra, a Weiss Informatikai Szolgáltató Kft.-t - adta hírül a HVG.

A Cégközlönyből kiderül, hogy a céget két vállalkozás és két magánszemély alapította. Az egyik vállalkozás a Vida birtokában lévő Arthur Bergmann Informatikai Kft. (az Abraham Goldmann Kft.-n keresztül), a másik a 4One Invest Kft., amelynek hét további cég a tulajdonosa a Céginfo.hu szerint. Ezen hét társaság tagjai között vannak a Sziget-fesztivált és más rendezvényeket szervező Sziget Zrt. többségét 2017-ben eladó (15 milliárd forintért) Gerendai Károly, Takács Gábor, Fülöp Zoltán és Lobenwein Róbert (aki szakmai tanácsokkal segíti - Orbán Ráhellel együtt - a Magyar Turisztikai Ügynökség és vezetője munkáját is), továbbá - a HVG szerint a tőkebevonásokban jártas - Siklósi Zoltán.

A Weiss Informatika Kft. két magánszemély alapítója az IT-ágazatban jelen lévő Kő Róbert és Földesy László (a Dorsum Zrt. tulajdonosai, akik egyebek mellett a Costes-éttermekbe is beszálltak Gerendaival együtt).

A Takarék-csoport legutóbbi összevonásakor (a takarékok és két bank egyesült) az informatikai rendszer átállása nem volt zökkenőmentes, sokan napokon át nem jutottak a pénzükhöz - jegyezte meg cikkében a HVG.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.02.06 14:17

A mutyielvtársak olvasták az újságba', hogy nagy üzlet van az informatikában, nosza, összedobtak egy mutyicéget pár mutyimilliárdból, csak még azt nem tudják hogy az informatikus-rabszolgákat honnét fogják hozni...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Katalin Kormos, 2020.02.06 14:11

Kíváncsi lennék, hogy ez a "nemzeti burzsoázia" nevű maffiaklán, mire ment volna kapcsolati tőke, háttérösszeköttetés, előre leosztott kártyalapok és a külön érdekcinkosságok nélkül, egy olyan országban, ahol a hagyományok mindenképp az elvégzett munkára, a kreativitásra és a valódi szellemi erőre vannak alapozva.
Nos, nyilván semmire....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html