Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

WHO újabban az egészségügyben használt mesterséges intelligencia veszélyeire figyelmeztetett.

A világszervezet közölte, hogy ugyan lelkesednek az MI nyújtotta lehetőségek iránt, de aggasztónak találják, miként fog működni a rendszer az egészségügyi információhoz való hozzáférés javítása és diagnosztikai ellátás fejlesztése terén valamint döntéstámogató eszközként.

A mesterséges intelligencia képzéséhez felhasznált adatok szubjektívek lehetnek, és megtévesztő vagy pontatlan információt generálhatnak, továbbá az MI-modellek visszaélésre és dezinformáció generálására is használhatók.

Az ENSZ egészségügyi szervezete szerint a generált nagyméretű nyelvi modell eszközök (LLM), például a ChatGPT használata során az emberi jólét előmozdítása és a közegészség védelme érdekében elengedhetetlen a kockázatok kiértékelése

Az egészségügyi szervezet által megfogalmazott figyelmeztetés azért is fontos, mert a mesterséges intelligencia alkalmazásai gyorsan népszerűvé válnak, ráirányítva a figyelmet egy olyan technológiára, amely megváltoztathatja az üzleti és társadalmi modelleket.

 

 

 

Így fog kinézni a jövő egészségügye: digitális betegeket látnak majd el

Nem csak a banki, de az egészségügyi adataink is értéket képviselnek, így nem meglepő, ha ezeket a rendszereket is folyamatosan külső támadások érik. Az új kihívást napjainkban a kiberbiztonság jelenti már ezen a területen, hiszen az egyetlen megoldás: folyamatosan fejleszteni. Bővebben>>>