Nagy változás jön a wifi-hálózatoknál

Még csak nem rég mutatták be a Wi-Fi 6 szabványt, de már hatósági jóváhagyásra vár a 6E jelzésű rendszer, amely még gyorsabb lehet. Először az okostelefonokba építik be a technológiát.
Szabó Dániel, 2020. január 12. vasárnap, 08:23
Fotó: Getty Images

Máris itt az új 6 gigahertzes spektrumot használó Wi-Fi 6E szabvány, amely előnyei között megtalálható a 6 gigahertzes frekvenciasáv támogatása, melynek köszönhetően 14 további 80 megahertzes és 7 további 160 megaherztes csatorna használata válik lehetővé a wi-fi elérési pontok és az okostelefonok számára - írja a Computerworld.

A nagyobb terhelést bíró, gyorsabb hálózati rendszer még az iparban jöhet jól: a vállalatok, többek között gépi analitikához, távoli karbantartáshoz és virtuális alkalmazotti tréningekhez használhatják majd az új rendszert.

A sima Wi-Fi 6 szabvány szeptemberben debütált élesben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.01.12 12:02

6 HHz-en el lehet felejteni, hogy egyetlen routertől az egész lakásban lesz wifi, az esetek nagy részében valószínűleg ez lesz az "egy helyiséges wifi".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html