Fontos biztonsági frissítés érkezik a Windows 10-hez

Új funkciót jelentett be a Microsoft a Microsoft Defenderhez, amely megakadályozza, hogy a rosszindulatú kódok megtámadják az operációs rendszer védelmi funkcióit.
Szabó Dániel, 2019. október 27. vasárnap, 13:34
Fotó: Getty Images

Bár az elmúlt időszakban a Windows 10 frissítéseiről inkább olyan hírek jelentek meg, hogy tönkreteszik a gép egyes funkcióit, most mégis azt ajánlják az IT-szakértők, hogy telepítsék az egyik új csomagot.

A tamper protection (hatástalanítás elleni védelem) egy olyan biztonsági megoldás, ami elejét veszi,  hogy az alkalmazások változtatásokat hajtsanak végre a rendszeren, és esetleg kikapcsolják a védelem egyes elemeit, példul a vírusellenes programot. Bizonyos esetekben ugyanis a vírusok a védelmi funkciók hatástalanításával kezdik ténykedésüket, hogy teljesen megnyissák a támadók számára a rendszert - írja a fejlesztésről a Computerworld.

Egyelőre még nem elérhető azonban az összes Windows 10 változaton: ha valaki nem telepítette a májusi, vagy annál újabb frissítéseket, akkor még várnia kell, vagy felhúznia az operációs rendszert addig a verzióig.

HOZZÁSZÓLÁSOK