Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sokan törlik számítógépeikről a lejárt biztonsági és egyéb tanúsítványokat akár tudatosan, akár óvatlanságból, amikor valamilyen harmadik fél által gyártott merevlemez-takarítónak megengedik, hogy a program ezt megtegye. Viszont ezek törlése biztonsági és kompatibilitási problémákat is okozhat a felhasználóknak.

"Az ilyen tanúsítványok törlése az operációs rendszer sérüléséhez vezet, amely megakadályozza a betöltődését. Mindez a Windows régebbi változataira - Windows 7, Windows Vista, Windows XP, valamint a régebbi Windows Server verziókra - vonatkozik, szerencsére a legtöbbek által használt Windows 10-et már nem érinti a probléma, a szakportál szerint.

A nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) megbízhatóságkezelési eljárásának részeként egyes rendszergazdák úgy dönthetnek, hogy eltávolítják a megbízható gyökértanúsítványokat egy Windows-alapú doménből, egy Windows-alapú szerverről vagy egy Windows-alapú ügyfélgépről. Az operációs rendszer megfelelő működéséhez azonban szükség van a jelen cikkben felsorolt gyökértanúsítványokra - áll a Microsoft tájékoztatójában.