A Microsoft kiadta a Windows 10 October 2020 Update frissítéscsomagot, ami idővel minden Windows 10-es eszközre letölthetővé válik - írja a 24.hu. Az idei második, és egyben utolsó nagyobb kiadás többek közt tartalmazza a régóta pletykált, frissített megjelenésű Start menüt, megváltozott az Alt+Tab billentyűkombináció működése, és magába foglalja az új Chromium-alapú Microsoft Edge böngészőt.

A Start menü a Windows 10 öt évvel ezelőtti megjelenése óta nem igazán változott, de az októberi frissítéssel már egy letisztultabb  és modernebb külsejű menürendszert kapunk, ami a korábbinál kevesebb színt tartalmaz, és az appok ikonjainak háttere is egységesebb lett.

A közkedvelt, megnyitott ablakok közti váltást lehetővé tevő Alt+Tab is frissült a régóta pletykált módon: az Edge-ben megnyitott böngészőlapok közt is rögtön lehet lépegetni, azokat kvázi külön futó programnak tekinti a rendszer.

Ez csak a cég saját böngészőjével működik, és ha egyébként nem tetszik a felhasználónak, könnyedén visszaállítható.

A játékosoknak érkezett egy beállítás, amivel egyszerűbben állítható a monitor képfrissítési gyakorisága: az érték már közvetlenül a Gépházban előhívható a Kijelző beállítások alatt, így nem kell az AMD, vagy az NVidia alkalmazásaiban bolyongani.