Bajban vannak az otthonról dolgozó Windows-használók

A VPN kapcsolatot megszakító hiba megszüntetésére kiadott frissítés a vezeték nélküli kapcsolatot bénítja meg egyes PC-ken - írja a Computerworld.
Szász Péter, 2020. április 2. csütörtök, 09:45
Fotó: Getty Images

Pár napja rendkívüli javítást adott ki a Microsoft a Windows 10-hez a több számítógépen a VPN kapcsolatot megszakító hiba kijavítására. Azért volt szükség a sürgős frissítésre, mert a koronavírus-járvány miatt sokan dolgoznak otthonukból, és a biztonságos kapcsolat érdekében VPN-t (virtuális magánhálózatot) használnak - olvasható a portálon.

Internetes fórumokon azonban néhány felhasználó arról számolt be, hogy a KB4554364 jelű folt megszakítja a wi-fi kapcsolatot, ami hasonlóan komoly kellemetlenségeket okoz az érintetteknek, mint a VPN-használatot akadályozó hiba. Ráadásul sokan sietve telepítették a frissítést, hogy minél előbb megszabaduljanak a problémától, cserébe pedig kaptak egy másikat a nyakukba.

Szakértők szerint egyelőre nincs jobb megoldás, mint a frissítés eltávolítása, ez azonban visszahozza az eredeti VPN hibát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2020.04.02 10:37

@europeer: de... minek olvasol róla, ha nem is használod?
ez valami perverzió?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.04.02 10:32

A vindóz felhasználók szinte mindig bajban vannak.
Úgy vagyunk vele mint orbánnal.
Tudjuk, hogy bosszant, azt csinál amit akar, kibaxik velünk, sz@rik a jogainkra, korlátozza, szabadságot, de nem cseréljük le.
Pedig mindkettőt sokan szidjuk.
Én már legalább a vindózt lecseréltem.
Más sem olvasók róla, hogy frissítés után behal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html