Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemkívánatos akcióért cserébe büntető vízjelet biggyesztenek a képernyőre.

A január 10-én kiadott KB5022287-es javítócsomag telepítése után több felhasználó jelezte, hogy valami egészen új felirat költözött a képernyő jobb alsó sarkába. A System requirement not met jelzéssel a Microsoft a jelek szerint kevésbé finoman arra szeretné emlékeztetni az érintetteket, hogy a Windows 11 22H2 operációs rendszer olyan számítógépen fut, amely nem felel meg a cég által meghatározott hardverkövetelményeknek – számol be az érdekességről az ITBusiness

Szörnyűséges digitális bűnhődés

Az eddigi információk szerint vélhetően a kifejezetten biztonsági feladatokra kifejlesztett, többek között a BitLocker és Windows Hello szolgáltatások futtatásához szükséges TPM 2.0 lapka hiánya váltja ki a digitális bűnhődést. 

A Microsoft weblapján valóban szerepel a Trusted Platform Module 2.0, mint a Windows 11-re frissítés vagy az új gépre telepítés alapkövetelménye.

A cég támogató webportálja igyekszik segíteni a felhasználóknak a TPM 2.0 aktiválásában, de a jelek szerint bőven vannak még olyan asztali gépek és laptopok, amelyek eddig probléma nélkül dolgoztak együtt a legfrissebb Windows-változattal anélkül, hogy ezt a modult bekapcsolták volna.