Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Néhány napig lehetővé tenné a Microsoft, hogy egyszerűen visszaállítsuk a jól bevált Windows 10 operációs rendszert, ha valamiért elégedetlenek lennénk a Windows 11-gyel. Egyébként az új rendszert sem telepíthetjük ingyen korlátlan ideig – írja a hvg.hu.

Június végén jelentette be a Microsoft a minden szempontból megújított windowsos operációs rendszert, a Windows 11-et.

Amikor majd széles körben elérhetővé válik a Windows 11, egyszerű lesz a váltás, legalábbis a kompatiblis gépeken: értesítés jelenik meg a Windows Update szolgáltatásban, hogy a Windows 11 elérhető, és ha a felhasználó beleegyezi a telepítésbe, akkor az automatikusan megtörténik.

Ezután egy újraindításra lesz szükség, majd használható is az új rendszer.

A Microsoft ugyan nem adott ki ütemezést az ingyenes upgrade-del kapcsolatban, de ez feltételezhetően nem lesz örökérvényű. Jelenleg úgy tűnik, egy évig elérhető lesz az ingyenes frissítés.

Ha a felhasználónak mégsem tetszik a Windows 11, és visszatérne a Windows 10-hez, a Microsoft tájékoztatása szerint – ezzel nem szabad sokat késlekedni. Mindössze tíz napja lesz ugyanis a felhasználónak, hogy meghozza ezt a döntést, ez alatt az idő alatt egy beépített funkcióval egyszerűen visszaállhat. Azonban a 11. naptól kezdve már új telepítést igényel a downgrade, ugyanis a Windows 10-re való visszatéréshez szükséges fájlok eltűnnek a rendszerből.

A Windows 11 bejelentése alkalmából a CNBC megemlékezett az operációs rendszer felemelkedéséről.